Muziek

Alleen geluiden worden tot muziek gerekend als zij met die bedoeling voortgebracht worden door een muziekinstrument of de menselijke stem. 

Popmuziek

Popmuziek is een afkorting van ‘populaire muziek’. Het is evenals eigentijdse muziek een verzamelnaam voor tal van stijlen in de muziek, maar meer gericht op de populariteit dan naar de diversiteit van de muziek.

Housemuziek

House is een stroming in de muziek die sinds het einde van de jaren tachtig samen met techno het dominante genre in de elektronische dansmuziek is. Het is een directe afstammeling van disco en kenmerkt zich door het gebruik van beats met de vierkwartsmaat en opzwepende baslijnen.

Acid house is een muziekstroming die in de jaren 80 in Chicago ontstond. Deze muziek is herkenbaar aan een borrelend, pruttelend geluid dat gemaakt wordt met de TB-303-synthesizer. Rond 1987-1988 was er een grote golf aan platen waar dit geluid werd gebruikt. Daarna is het karakteristieke acidgeluid een vertrouwd ingrediĆ«nt geworden voor het maken van danceplaten.

Hiphouse is een substroming van de house, die zich tussen house (voor het ritme en de kick) en hiphop (voor de raps en de hiphop beat) bevindt. Algemeen wordt hiphouse gezien als de voorloper van de commerciĆ«le dance, ook Eurodance genoemd.

Hard House kwam midden jaren 90 tevoorschijn uit de homoclubs in Engeland, waaronder de club “Trade” in Londen die gezien wordt als de plek waar het allemaal begonnen is. Hard House is ontstaan uit het genre “Hardbag House” en dat kwam dan weer voort uit het genre “Handbag House”. 

Muziek op radio

De geschiedenis van de radio begon in 1831 met de ontdekking van de inductie. In 1882 vond draadloze telegrafie door inductie plaats. Vijf jaar later ontdekte Hertz dat de werking van elektrische vonken op afstand gebaseerd is op een verschijnsel in de ethergolf. Online, live en gratis luisteren naar onder andere Radio 538, Qmusic, Sky Radio, Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 10, Veronica, Slam en BNROnline luisteren naar alle radio stations van Nederland! Met een klik gemakkelijk online radio luisteren.